DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Stenograme: Hrebenciuc era „Spitalul”, dosarele – „plăcinte”, iar aranjamentele – „internări”

DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Stenograme: Hrebenciuc era Spitalul, dosarele - plăcinte, iar aranjamentele - internări
Publicat: 18/01/2015, 18:21

Numele de cod pe care inculpații din dosarul retrocedărilor ilegale îl foloseau cand vorbeau despre Viorel Hrebenciuc era „Spitalul”, la dosare se referau cu termenul de „plăcinte”, instanțele sau complete de judecată erau „clinici” iar aranjamentele judiciare erau denumite „internări”, potrivit DNA.

Anchetatorii DNA arată, într-un document recent transmis instanței supreme și obținut de Mediafax, că „din declarația inculpatului Sturdza Paltin Gheorghe și din cuprinsul agendelor personale ale acestuia, rezultă că membrii grupului infracțional aveau un limbaj codificat și îi spuneau lui Hrebenciuc Viorel, SPITALUL”.

În acest sens anchetatorii anticorupție dau drept exemplu magistraților ICCJ o convorbire telefonică din 12 decembrie 2013 între Sturdza și deputatul Ioan Adam, despre problema strămutării (dosarului de retrocedare):

Sturdza Paltin Gheorghe: Nu mă interesează, că SPITALUL nu face nimic. Nu mă interesează.

Ioan Adam: Mă rog, lasă-i! E treaba mea, nu-i treaba ta!”.

Anchetatorii redau o altă discuție relevantă pentru caz dintre soții Adam în care Roxana Adam, judecătoare, îi divulgă soțului ei o serie de informații de la nivelul instanței la care lucrează, acesta fiind interesat de aranjarea dosarului de retrocedare.

„În 3 februarie 2014, la ora 11:14, Anca Roxana Adam l-a informat pe soțul ei, în mod codificat (n.n. – folosind, în mod vădit, un limbaj specific infracțional, de natură a conspira mesajele transmise) că a discutat cu judecătorul (doctorul/directorul) de la Tribunalul Sibiu pentru dosarul nr.2209/119/2013 – însă s-a trezit «cu o plăcintă» deoarece termenul ce urma să se stabilească era data de 20 sau 27 martie 2014” arată procurorii, adăugând că, „în acest context, Ioan Adam a insistat pentru obținerea unui termen și mai apropiat, solicitare considerată de soția sa ca «nerealistă», aceasta justificând prin faptul că nu este/nu se poate invoca nicio urgență a cauzei”.

În plus, arată anchetatorii, Roxana Adam a indicat că nici solicitarea unei audiențe la nivelul conducerii Tribunalului Sibiu nu ar avea efectul scontat, întrucât în luna februarie 2014 nu se mai pot acorda termene, respectiv „nu se mai fac internări”:

„ADAM ANCA-ROXANA: M-am trezit cu o plăcintă.
ADAM IOAN: Vai de mine! No asta-i de pomină, păi ziceai că-i tocma vara.
ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu are zi.
ADAM IOAN: Păi da… A, credeam că e pă strada… ta..
ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu-i stabilită ziua de plecare.
ADAM IOAN: Păi nu aia… păi asta era ideea că așteaptă cu nerăbdare să vadă când se duce, când îl programează la spital, la operație. Era… era cu sufletu’ la gură.
ADAM ANCA-ROXANA: 20 sau 27 martie.
ADAM IOAN: Mă așa… mă rog era cu sufletu’ la gură că… că el vrea să facă reprogramare după aia să se ducă la directorul spitalului sau să se ducă la cine dracu…
ADAM ANCA-ROXANA: Nu, nu, nu atuncea… nu. Nu pentru că…
ADAM IOAN: Și spitalu’ nu-l poate programa mai repede, măcar mai repede un pic?
ADAM ANCA-ROXANA: Nu poate pentru că dacă-i stabilește regim preferențial te-a făcut praf
ADAM IOAN: Păi nu-i vorba de regim, da dă-l dracu de director.
ADAM ANCA-ROXANA: N-ai, n-ai, n-ai cum, n-ai cum că te face praf, te cântă până la minister.
ADAM IOAN: Nu mă da nu-i nimic…
ADAM ANCA-ROXANA: Tocmai că nu este, nu există nici o urgență, dacă omu’ trebuia operat era altă poveste, da nu e urgență la așa ceva. În condițiile în care…
ADAM IOAN: Poate totuși…
ADAM ANCA-ROXANA: … țara-i în foamete.
ADAM IOAN: … poate găsește domnu’ director ăsta, medicu’ ăsta, directoru’ ăsta, poate găsește o soluție să dea măcar mai repede un pic mă cu vreo săptămână, două dracului.
ADAM ANCA-ROXANA: Mai repede cu o săptămână, două înseamnă decapitarea directorului.
ADAM IOAN: Asta-i de toată pomina, țara asta nu mai are leac mă, să mor eu. 20 ai zis?
ADAM ANCA-ROXANA: 20 sau 27.
ADAM IOAN: 20 … 27 …. Doamne ferește. 20 martie, na ce dracu să… Na, hai treaba lui ce să-i fac să… și n-are nici o șansă să se ducă cu… în audiență cu cerere de… să-l pună mai în față.
ADAM ANCA-ROXANA: Păi nu are cum, nu are cum pentru că în luna februarie nu se pot face internări.
ADAM IOAN: Doamne ferește-mă.”.

Anchetatorii mai dovedesc modul codat în care discutau cei din acest dosar cu agendele lui Paltin Sturdza în care acesta notase despre o vizită la „clinică”. În data de 9 iunie 2010, când a fost înregistrat recursul la Tribunalul Covasna, Sturdza și-a notat în agendă următoarele: „Adam a chemat și a spus că la «clinică» nu e așa de rău”.

„Astfel cum rezultă din mai multe interceptări telefonice aflate la dosarul cauzei, prin «clinică» se înțelege instanță, în context fiind vorba despre Tribunalul Covasna”, se arată în documentul anchetatorilor.

Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam și-au recunoscut parțial vina, Paltin Sturdza nu

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc și-a recunoscut doar parțial faptele de corupție de care este acuzat de procurorii DNA Brașov, în dosarul privind retrocedarea ilegală, în favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de pădure, se arată în ultimul referat cu propunerea de prelungire a măsurilor preventive luate față de persoanele inculpate în acest caz, document obținut de Mediafax.

În documentul citat, anchetatorii arată că, „fiind audiați, inculpații Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut în parte săvârșirea infracțiunilor de care sunt acuzați”.

„Paltin Gheorghe Sturdza nu a recunoscut săvârșirea vreunei infracțiuni. Adam Ioan a formulat denunț în prezenta cauză, prin care a arătat că i-a oferit mită judecătorului Ordog Lorand Andras pentru obținerea deciziei 231/2012 a Tribunalului Covasna. Kadas Iosif, Poenaru Jănică și Iacob Sorin Ioan nu au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzați”, au scris procurorii DNA în referatul citat.

Anchetatorii au mai arătat că, de la data solicitării ultimelor prelungiri sau de la data luării măsurii arestului preventiv față de judecătorul Andras Lorand Ordog, s-au analizat și exploatat mediile de stocare a datelor informatice, au fost audiați mai mulți martori și inculpați, s-au transcris convorbiri telefonice și ambientale ridicate de la Gheorghe Paltin Sturdza, cu ocazia percheziției domiciliare din 15 octombrie 2014. De asemenea, inculpații au fost fie confruntați, fie puși să reconstituie unele etape din parcursul infracțional, iar în dosar s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru senatorul Tudor Chiuariu.

Procurorii au instituit sechestrul asigurător pe bunurile mobile și imobile ale celor cercetați în dosar și au cerut declasificarea MSN (MicroSoft Network – n.r.) în cazul unora dintre inculpați.

Anchetatorii au mai arătat în referat că volumul datelor informatice din dosar care trebuie verificate este uriaș, de peste 10.000 de gigabytes, respectiv 10 terabytes, și că trebuie să îi ducă în teren pe Paltin Sturdza și Gabriela Zaharia, „pentru a indica locul în care au fost cu Adam Ioan, în apropierea locuinței inculpatului Ordog Lorand Andras”.

După finalizarea acestor etape, procurorii vor redacta rechizitoriul și vor transmite dosarul instanței supreme, pentru a fi repartizat unui complet de judecată.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că dosarul este în curs de finalizare și s-a cerut prelungirea măsurilor preventive față de cei cercetați doar pentru 15 zile, întrucât anchetatorii au considerat că perioada este suficientă pentru a finaliza ultimele acte de urmărire în dosar. Printre aceste acte procedurale ar fi: analizarea documentelor și înscrisurilor ridicate cu ocazia perchezițiilor din 15 și 21 octombrie 2014, analizarea corespondenței electronice sau redarea tuturor înregistrărilor audio-video făcute de Paltin Sturdza.

Hrebenciuc îl sfătuia pe Adrian Năstase să-și ia un om de afaceri și să facă „deal-uri”

Hrebenciuc le spunea lui Sturdza și Adam ce sfat i-a dat lui Adrian Năstase după ce acesta din urmă i-a luat un „deal” și l-a dat altui coleg de partid, respectiv să își ia parteneri de afaceri cu care să facă „deal-uri”, iar cu restul să fie „cel mai curat om din lume”, potrivit unor interceptări.

În timpul discuțiilor despre situația dosarului de retrocedare al lui Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciuc le-a povestit, între altele, interlocutorilor săi cum și-a început cariera politică și ce l-a sfătuit pe Adrian Năstase la finalul lui 2002.

„Hrebenciuc: Eu sunt de 20 de ani în politică, de după ’90, așa, s-au spus toate prostiile despre mine, dar până la urmă, dacă stăm să ne uităm nu s-a dovedit absolut nimic. Și n-am fost chemat niciodată niciunde, dar n-am niciun fel de probleme, stau de vorbă cu oricine și nu mi-e frică pentru că n-am…, hai să vă spun și de ce n-am probleme, ca să mă înțelegi exact, e o discuție cu Năstase, că e la modă astăzi, da. Eu lucrez cu Năstase din ’94, și vă și spun că-n ’92, eu l-am pus șeful Camerei Deputaților, că eu eram consilierul lui Iliescu… lui Iliescu ’92, și eu știu exact în 15 august ’92, când l-am lămurit pe Năstase la Iliescu la Predeal să vină pe liste la noi, că nu vroia să vină aici, mergea în partea cealaltă.

Adam: Așa e, așa e.

Hrebenciuc: Nu contează asta. Câștigăm alegerile, ne-am pregătit din ’98 în 2000 perfect, niciodată nu s-a pregătit o guvernare, cum am pregătit-o noi atuncea, doi ani de zile.

Adam: Aia din ’90-2000.

Hrebenciuc: A mers perfect, adică noi în prima zi, atuncea am dat 22 de hotărâri de guvern de reorganizare a ministerelor, acuma după cinci luni nu le avem încă.

Adam: Da, da. Era totul pe masă, era în sertar.

Hrebenciuc: Acuma-i talmeș balmeș, nu se compară, nu, așa… Și prieten foarte bun cu el, nu vă spun că aveam și anumite deal-uri, foarte.. eu tot timpul le făceam, când eram în opoziție, și aveam o singură pretenție, când vin la putere, deal-ul, care-l duc din opoziție să continue, în rest nu mă interesează nimic și nimeni, așa. Normal cu Adrian, fiind prieten i-am spus. În 2002 îmi taie deal-ul și dă credit altui coleg de-al meu din guvern. El a crezut că sunt foarte supărat, și am avut o discuție cu el în octombrie 2002, și am zis, mă Adrian, nu sunt supărat deloc, dimpotrivă eu sunt bucuros că mi-ai luat o chestiune de pe creier, pentru că tu ai început să faci presiuni foarte mari, nu știu câți bani vrei să faci tu, tu știi, eu nu știu, dar eu, dacă aș fi în locul tău, uite cum aș face: mi-aș lua un partener doi, oameni de afaceri mari și foarte serioși, cu care aș face niște deal-uri, iar cu restu’ sunt cel mai curat om din lume, pentru că sunt prim ministrul acestei țări.

Adam: Și deal înseamnă lucru curat, și auzi deal înseamnă lucru curat”.

În cadrul acelorași discuții Hrebenciuc le prezintă celor doi propriul său „deal”, respectiv acumularea de teren pe care ulterior să facă livezi prin prisma unor programe europene și critică inspirația nefastă a unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală ce și-au depus banii în conturile băncilor din Cipru.

„…
Hrebenciuc: Numa’ puțin! Și zic, hai să-ți spun de ce fac… îți spun treaba asta, eu m-am uitat ce s-a întâmplat în toate țările din Europa de Est, care au intrat în NATO și în Uniunea Europeană înaintea noastră, că eram în situația asta, erau oamenii mult mai avansați decât noi, și am observat următorul lucru, toți miniștrii care s-au ocupat de privatizare în toate țările au fost arestați, și-n Polonia, și-n Cehia, și-n Ungaria. Bun, deci ăștia au fost arestați, toate guvernele, care au făcut privatizări, și tot ce au făcut pe acolo, zic, mă oare de ce se întâmplă treaba asta? Păi să-ți spun… i-am spus și de ce, domne, când trebe să fim în NATO și-n Uniunea Europeană, marile… ? transnaționale… o să trebuiască să găsească terenul gol. Oameni de afaceri care au câștigat bani, au intrat toți prin pușcării sau au probleme cu legea, în toate țările, nu eram noi… E clar că se va întâmpla și la noi treaba asta, vine valul și la noi. Păi vreau ca valul ăla să mă găsească… să fac, să n-am probleme, mă, și când o trece valul, o să ridic capu’ și-o să încerc să mă apuc să fac niște treburi serioase. Valul a trecut, domnnu’ Sturdza, deci acuma îmi pot permite, avem reguli clare, Uniunea Europeană, suntem membri în Clubul celor 27 -28 de la 1 iunie, e altceva, nu mai merge cu porcării, nu mai ține, gata, s-a închis. Cine a făcut evaziune și nu l-a prins nimeni, să fie sănătos, și s-a și dovedit că așa cum au venit banii, așa i-au și cheltuit, că n-au avut creier.

Adam: I-au pus în CIPRU, ha, ha, ha !

Hrebenciuc: Sunt idioți, sunt idioți !

Sturdza: În loc să-i pună în România, i-a pus în Cipru, ce bine i-au pedepsit!

…..

Hrebenciuc: Și acuma mă apuc, cumpăr pământ să fac livezi super intensive, că vor fi programe europene foarte mari pe chestia asta, fac chestiuni de ăstea, că eu tot timpu am construit, n-o să vedeți… că eu vin tot timpu de la Greenfield și iese ceva, rămâne ceva în urma mea, ăsta sunt, așa. Și ăsta-i și contextu’, în care stăm de vorbă, că dacă se întâmplă ceva aiurea…”.

Hrebenciuc, surprins de implicarea lui Chiuariu în combinația retrocedărilor

Hrebenciuc a fost surprins să constate că Tudor Chiuariu ar fi fost implicat în retrocedările ilegale de păduri, în timp ce deputatul Ioan Adam era impresionat de onorariul fix de 2 milioane de euro perceput de casa de avocatură a senatorului de la Paltin Sturdza, potrivit unui document al DNA.

Într-un documentul obținut de Mediafax, se arată că, deși hotărârea judecătorească de retrocedare a pădurii în favoarea lui Paltin Sturdza era deja obținută și nu mai era foarte multă nevoie de consultanță juridică, casa de avocatură a parlamentarului Chiuariu Tudor a încheiat un contract de asistență juridică cu Sturdza, prin mandatar Varga Ioan Gheorghe, în cuantum de 2.000.000 euro onorariu fix, onorariu apreciat de către Adam Ioan ca fiind „excepțional”.

„Apreciem că angrenarea lui Chiuariu Tudor în această cauză de către Varga Ioan Gheorghe și Călugăr Daniel Constantin nu a fost întâmplătoare, ci s-a făcut ca urmarea faptului că acesta era un membru marcant al PNL și coleg de partid cu prefectul județului Bacău din acea perioadă, Șerban Claudiu Octavian”, notează procurorii în documentul citat.

În pluc, Varga a organizat o întâlnire între Paltin Sturdza și Chiuariu, la Slănic Moldova, în casa primarului acestei localități, Andrei Șerban, mai spun anchetatorii.

În același document este redată și o discuție între Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Paltin Sturdza, din care reiese că cel dintâi a fost surprins să afle de cooptarea lui Chiuariu.

„Hrebenciuc: Nu știu ce a făcut, că avea până la 31 martie, că eu am pățit următoarea chestiune, venea Chiuariu la mine acasă la Slănic-Moldova, dar eu nu l-am întrebat ce caută acolo. Hă, hă… Păi da e, era cu primarul, n-aveam nici o problemă cu el. Ca acuma eu să-mi dau seama că ei de fapt umblau pentru… Varga avea de dvs. … ăăă… hârtie, și eu nu mai înțelegeam nimica.
Sturdza: Dar au încheiat raporturile.
Hrebenciuc: Adam îmi spunea că e o chestie, Va… îl văd pe Chiuariu în partea aialaltă. Bă, ce-i aicia? Că i-am și spus, vezi că e Chiuariu.
Adam: Nu. S-a încheiat.
Hrebenciuc: N-am știut. Pe urmă am văzut că s-a încheiat la 31 martie și …… l-am dat pe mâna avocaților din București pe Varga și ai mei mi-au spus Șefu”, lăsați-l pe om, că nu e… nu-l cunosc pe om, dar eu spun ce mi-au spus avocații mei.
Adam: Da, da, da., n-a făcut nimic….
Sturdza: Corect. Pentru că el s-a lăudat că vine cu bani, că face, că drege, n-a făcut nimic…”

Procurorii mai notează în documentul citat că, în data de 13 iunie 2013, Paltin Georghe Sturdza a avut o întâlnire cu Viorel Hrebenciuc Tudor Chiuariu, notându-și în agendă că s-a căzut la o înțelegere, „făcându-se probabil referire la împrejurarea că Viorel Hrebenciuc l-a convins pe Chiuariu Tudor să nu se mai implice în chestiunea pădurilor”.

Procurori: Adam îl trăgea la răspundere pe Hrebenciuc când nu-și respecta promisiunile

DNA caracterizează relația dintre Hrebenciuc și colegul său de partid, deputatul Ioan Adam, drept una „specifică cumpărător – traficant de influență”, arătând că Adam îl trăgea la răspundere Hrebenciuc când nu-și respecta promisiunile.

Anchetatorii DNA concluzionează, în documentul transmis recent instanei supreme și obținut de Mediafax, că Viorel Hrebenciuc avea influență asupra Romsilva, dar că, la rândul său, era tras la răspundere de colegul său din PSD, Ioan Adam, atunci când nu-și respecta promisiunile sau apăreau probleme în aranjamentele lor.

„Împrejurarea că inculpatul Adam Ioan cunoștea despre existența contractului dintre Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin și Hrebenciuc Viorel (prin SC Reședința Vârstnicilor SRL) rezultă din aceea că Adam Ioan îl trăgea efectiv la răspundere pe Hrebenciuc Viorel atunci când nu-și respecta promisiunile sau când apăreau probleme (contestații ale Direcției Silvice Bacău/Romsilva etc), această relație nefiind una colegială, ci mai degrabă una specifică unui cumpărător-traficant de influență”, notează anchetatorii în documentul citat.

Această concluzie, scriu procurorii, „se poate deduce și din declarația suspectului Mergeani Nicolae care, la rândul său, a fost luat la întrebări de către Adam Ioan pe marginea acelorași teme”.

„Influența lui Hrebenciuc Viorel asupra Romsilva și faptul că a solicitat să nu se mai facă noi acțiuni în instanță este confirmat și de împrejurarea că Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva, îi solicitase anterior unui angajat, Butnaru Viorel, să dea declarație scrisă în sensul că nu mai are noi documente care să stea la baza unei cereri de revizuire”, mai notează anchetatorii în documentul transmis intanței.

Ei arată că „aceste aspecte sunt confirmate prin SMS-ul trimis de Hrebenciuc Viorel inculpatului Bengescu Dan Costin în data de 3 octombrie 2013: Am rezolvat ! Butnaru a dat declarație scrisă că nu mai are alte înscrisuri”.

Tudor Chiuariu, noua apariție în Dosarul Retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza și Dan Costin Bengescu sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional prin care urmăreau să obțină venituri prin cumpărare de influență sau folosirea funcțiilor. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obținerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracțional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde proveniența banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Gheorghe Paltin Sturdza a reușit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Din 10 ianuarie este cercetat în dosar și senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, în cazul căruia procurorii DNA Brașov au luat măsura controlui judiciar, până în 8 februarie, pentru trafic de influență și spălare de bani. Inițial, procurorii i-au adus la cunoștință că este acuzat că ar fi stabilit să primească 2,5 milioane de euro, pentru intervenții privind retrocedarea în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, banii fiind disimulați prin încheierea unui contract de asistență juridică. Chiuariu ar fi discutat să intervină la funcționari de la Comisia Județeană de aplicare a legilor fondului funciar din Prefectura Bacău, RNP Romsilva – Direcția Silvică Bacău și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău, „cu scopul de a-i determina pe aceștia fie să urgenteze, fie să-și îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acțiuni în justiție) atribuțiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna”.

În 15 ianuarie, procurorii au extins urmărirea penală în cazul lui Tudor Chiurariu, acuzându-l că i-a cerut 3 milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza, pentru a obține pentru acesta din urmă, prin traficarea influenței asupra unor funcționari din județul Bacău, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de pădure.

În dosarul retrocedării sunt urmăriți penal și senatorii Dan Șova și Ilie Sârbu, precum și directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Orașul tot mai la modă din România unde se găsesc apartamente sub 10.000 de euro....
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Cum explică producătorii prețul...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Se schimbă banii. Anunț oficial BNR în România. Unde merg românii cu bancnotele
Au apărut secretele unui mare actor român. Nu multă lume îi știa trecutul
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Chia și fără nicotină, vapatul afectează sănătatea vasculară și nivelul de oxigen, arată un studiu